Woensdag 22 juli- 2020

Zilversmeden voor mij heeft altijd een bepaalde dualiteit gehad tussen het traditionele en het moderne. Ik vind oud zilverwerk erg indrukwekkend en wil dan ook graag goed leren repareren en restaureren. Ook vind ik het belangrijk om te laten zien dat smeden niet alleen gaat om ouderdom, dat er plek is voor modern zilverwerk. 

Ik zoek in mijn stagejaar een balans tussen deze twee kanten van het zilversmeden en ben veel bezig geweest met het zoeken naar een zilversmid atelier die ook, of dan al helemaal eigen werk maakt.

Zo ben ik terecht gekomen bij Mark Alexander, een zilversmid die voornamelijk zijn eigen werken maakt. Ik ga hier mijn eigen ontwerpen uitvoeren onder zijn begeleiding.

Ik hoop bij hem te leren wat het inhoud om eigen werken te maken. Hoe je van ontwerp naar een daadwerkelijk voorwerp gaat, hoe je hiervoor een werkplan schrijft. En er aan houd natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *